Lennaert Nijgh Een tip van de sluier - Theaterconcert

De liedjes en het even van Lennaert Nijgh

 

In 2017 herdenken we, 15 jaar na zijn dood, deze fantastische tekstschrijver met een groots eerbetoon. Met Sjors van der Panne, Josee Koning, Jim de Groot én Izaline Calister.

 

Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken vlinder en Welterusten mijnheer de President; Het zijn allemaal nummers die in ons collectieve geheugen zijn gegrift en geschreven zijn door één van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft: Lennaert Nijgh.  

 

‘Een tip van de Sluier is een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits én het iets meer onbekende werk van Lennaert Nijgh, in nieuwe arrangementen. Maar de voorstelling geeft óók een bijzondere kijk in het leven van tekstdichter Lennaert Nijgh. Want wat dreef hem? Wie was die schrijver achter de hits van o.a. Boudewijn de Groot en Rob de Nijs?   

 

Onlangs ontdekte zijn voormalige echtgenote Josee Koning in het Letterkundig Museum een collectie onbekende teksten van zijn hand. Voor ‘Een tip van de Sluier’ zal een aantal van deze teksten op muziek worden gezet.  

 

‘Een tip van de Sluier ’ met: Sjors van der Panne, Jim de Groot (The Passion), Izaline Calister en Josee Koning.

 

Producent MBN Producties:

Tekst en regie: Leoni Jansen

Theaterconcert met nieuwe arrangementen en bewerkingen

Speelperiode: november 2017-maart 2018

Première: 28 november Schouwburg Haarlem (sterfdag van Lennaert Nijgh 28-11-2002, Haarlem)

Tourschema & tickets: www.ntk.nl 

 
www.facebook.com/eentipvandesluier/