Syb van der Ploeg

Syb van der Ploeg heeft een indrukwekkende CV achter zijn naam staan. Bekend als frontman van De Kast was deze groep in de in de jaren 90 één van de populairste bands van het land. Tijdens de korte rustpauze met De Kast speelde Syb in o.a. Spanner, musicals zoals Nostradamus, Rembrandt en Sonneveld voor altijd en deed hij veel liefdadigheidsprojecten.
 
Hij was de 1e jezus in de televisie versie van The Passion én was te zien in De Beste Zangers van Nederland waar hij iedereen verbaasde met z'n vertolking van Show Must go on van Queen.
 
Syb is initiator van het muzikale project Motel Westcoast (in 2015 al voor de 5de keer op rij in de Nederlandse theaters) en ‘The Best of Britain’ die we in het seizoen 2015-16 alweer voor de derde maal kunnen zien in het theater. In 2008 kwam Syb met een solo-album genaamd ‘Heilig Vuur'/ Hillich Fjoer’, waarvan de single: “Als ik jou zie” een regelrechte top 10 hit werd.
 
In vele verschillende gedaantes is Syb tegenwoordig te vinden op de Nederlandse podia, in de media en áchter de schermen:  Dit jaar is Syb voor de 5de keer, op pad geweest met ‘Motel Westcoast’ samen met o.a. Edward Reekers, Brenda van Aarsen en Julian Thomas. Vorig seizoen was hij óók nog op tour met Ge Rijnders waarmee een nieuw duo is geboren, ze maakten een verdienstelijke cd "t Verschil is oeral Geliek".

De Kast bestaat dit jaar 25 jaar en daar tourt hij mee langs de Nederlandse theaters.
In het blad Klankwijzer vertelt Syb over zijn ervaringen als gastzanger bij HaFaBra-orkesten. Hiervoor wordt hij regelmatig uitgenodigd en ook in 2016 staan er weer een aantal op het programma. Al met al helemáál niet gek dus, dat hij een (muzikale) duizendpoot wordt genoemd.
 
Syb solo met Tape:Syb is naast De Kast, ook solo als tape-act of Akoestisch te boeken. In 30-40 minuten komen de hits van De Kast voorbij (zoals Nije Dei, Een teken van Leven, Woorden zonder woorden, Raak, Oogverblindend) maar ook songs van Queen (zie het tv programma De beste zangers van Nederland), Robbie Williams, The Police e.a. wereldhits. Syb krijgt met zijn charme, enthousiasme en grote veelzijdigheid het dak er gegarandeerd af!
 
Syb & Band:Met deze band kan Syb allerlei muzikale wegen inslaan en laten horen wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan op het gebied van popmuziek. Het repertoire bestaat o.a. uit songs van: Fleetwood Mac, Eagles, U2, Coldplay, Queen en Robbie Williams. Naast dit materiaal kan Syb niet het podium verlaten zonder een paar grote hits van De Kast en zijn eigen solo-album te spelen. Ook de Nederpop uit de jaren ’90 komt voorbij tijdens een knallende avond met Syb&Band. 
 
Te boeken als: Syb & Band, Syb Akoestisch, Syb & HaFaBra, Syb & tape, De Kast, Motel Westcoast, én The Best of Britain. Neem contact met ons op 058-2941678, of marc@mbnproducties.nl 

Meer info: onder MBN Theater: