Save the earth: droom en missie van Wubbo Ockels leven voort op het podium

Jörgen Raymann, Eddy Zoey en Roelof Hemmen vertellen in een opzienbarende theaterproductie over het levensverhaal en de visionaire ideeën van Wubbo Ockels

Het waren zo ongeveer Wubbo Ockels laatste woorden: “Save the earth.” Deze indrukwekkende tekst is dé inspiratiebron en titel geworden voor een theaterproductie, waarin de visie en het leven van Ockels centraal staan. Op 6 juli 2018 gaat ‘Save the earth’ in première in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. De tour (met 11 koppige band, featuring Bert Heerink) wordt in het najaar vervolgd, met o.a. shows in Arnhem, Nieuwegein en Almelo.
De complete tour wordt eerdaags bekend gemaakt. De volledige opbrengst van de theaterproductie komt ten goede aan de Plastic Soup Foundation en Ockels’ eigen stichting Happy Energy.

Wubbo’s weduwe Joos Ockels over ‘Save the earth’: Een theatershow ter ere van Wubbo, het kan niet beter. Want hij hield van muziek maar wist ook: als je mensen echt wilt raken moet het niet alleen met feiten en cijfers, maar met emotie.”

Ockels maakte het tot zijn levenswerk om de wereld duurzamer te maken en deed dat onder andere door diverse uitvindingen zoals de Nuna (een auto op zonne-energie), de laddermolen (windenergie uit vliegers) en de Ecolution (een ‘zero-emission’ zeilschip), maar ook in zijn hoedanigheid als hoogleraar aan de TU in Delft. De driehoek jeugd, innovatie en duurzaamheid zijn volgens Ockels onlosmakelijk met elkaar verbonden. De producenten beschouwen dit mede als de uitgangspunten van ‘Save the earth.’

De voorstelling is dan ook een verrassend en multimediaal spektakel met als rode draad dat we nog niet te laat zijn en de aarde wel degelijk nog te redden is. Er wordt o.a. tijdens de voorstelling gebruik gemaakt van unieke beelden uit de ruimte die Ockels tijdens zijn reis gemaakt heeft.


De theatertrailer is
hier te bekijken.

Alle bezoekers gaan als het goed is naar huis met de nodige inspiratie hoe zij hun leven nog duurzamer in kunnen richten. We kijken of  Ockels laddermolen voldoende energie oplevert om de shows te compenseren – inclusief het reizen naar het theater door de bezoekers – en in de pauze kunnen bezoekers genieten van duurzame versnaperingen.


Voor meer informatie over kaarten en speeldata:
www.savetheearth.nu

Partners: https://www.plasticsoupfoundation.org / http://www.happyenergy.nl